Χριστίνα Φοντόρ

Τοποθεσία Λεωφ. Κύπρου 143, Αργυρούπολη 164 51
Αξιολόγηση
1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια
Loading...

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Επιστημονικός Συνεργάτης του medNutrition
Τηλέφωνο: 210-9966099
Κινητό: 6947947814
Ιστοσελίδα: www.mednutrition.gr

 

Σπουδές

 

Η Χριστίνα Φοντόρ φοίτησε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2002. Στο πλαίσιο της έρευνάς της για την πτυχιακή της εργασία, ασχολήθηκε με το θέμα «Διατροφή κατά την εγκυμοσύνη» και «Διατρέφονται σωστά οι έγκυες ελληνίδες μητέρες;». Επίσης ασχολήθηκε και με το θέμα «Διατροφή και θηλασμός».

Στη συνέχεια, θέλησε να εμβαθύνει τη γνώση της επιστήμης της Διαιτολογίας-Διατροφής σε σχέση με την ψυχική/ ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου. Έτσι, τον Μάρτιο του 2012 ξεκίνησε τη Σχολή Σωματικής Ψυχοθεραπείας του Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης (ΕΚΒ). Το ΕΚΒ συνεργάζεται με το Διεθνές Κέντρο της Βιοσύνθεσης της Ελβετίας που ίδρυσε και διευθύνει ο David Boadella.

Το 1999 πήρε το πτυχίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και, εκτότε, είναι μέλος του Σώματος Ελληνίδων Εθελοντών Αδελφών.

 

Απασχόληση

 

Διατηρεί Διαιτολογικό Γραφείο στην Αργυρούπολη. Καθημερινά, έρχοται σε επαφή με ανθρώπους παρέχοντας τους εξατομικευμένες διατροφολογικές υπηρεσίες τόσο σε σχέση με τον έλεγχο του βάρους όσο και σε σχέση με παθολογικές καταστάσεις.

Στο διάστημα 2005-2008 ήταν Εκπαιδεύτρια Διατροφής στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην αρχή της επαγγελματικής τξς πορείας και δη κατά την περίοδο 2002-2005, συνεργάστηκε ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με γυμναστήρια, αθλητικούς οργανισμούς, και με Θεραπευτικό Κέντρο στην Αθήνα.

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στα εξής νοσοκομεία Αθηνών: Σισμανόγλειο, Παίδων Αγία Σοφία και Παίδων Αγλαία Κυριακού, Ερυθρός Σταυρός, Γεννηματάς, Λαικό.

Παράλληλα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition από το 2003.

 

Συγγραφική Δραστηριότητα

 

Είναι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «STOP στην παιδική παχυσαρκία- Η γενιά του X-large» της σειράς medNutrition wellness, Συμμετέχει ενεργά με συνεντεύξεις και συγγραφή άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδες, για θέματα που αφορούν την διατροφή.

 

Κατάρτιση

 

Από το 1997 μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιμόρφωσής της, έχει συμμετάσχει στα περισσότερα ευρωπαϊκά- βαλκανικά και ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες με θέματα διατροφής που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια/προγράμματα όπως «Ειδικά Μαθήματα Διατροφής» (2000), «Επικοινωνία Συνέντευξη» (2000), «Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασίας του Καταναλωτή» (2001), «Συμβουλευτική Διατροφή» (2002). Συμμετείχε στον Δήμο Αργυρούπολης- Αττικής, στο διεθνές πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE» (2009-2012).

Έχει κάνει αρκετές ομιλίες με στόχο την προώθηση και εκπαίδευση του σύγχρονου τρόπου διατροφής σε δημοτικά και γυμνάσια σχολεία, σε Κ.Α.Π.Η. στην περιοχή της Αργυρούπολης- Ελληνικού- Αγίου Δημητρίου.

Συμμετέχει σε μελέτη του ΕΚΒ πάνω στον τρόπο με τον οποίον οι διατροφικές διαταραχές μπορούν να θεραπευθούν με τη μέθοδο της σωματικής ψυχοθεραπείας;

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ενημερωτικές εκπομπές με θέματα διατροφής. Συγγράφω άρθρα σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικές πύλες.

Ετικέτες:

Αναζήτηση

Τελευταίες Καταχωρήσεις