Χριστόδουλος Στεφανάδης

Τοποθεσία ΛΕΩΦ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 25, ΑΘΗΝΑ
Αξιολόγηση
1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια
Loading...

Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.
Τηλέφωνο: 210-7782446
Ιστοσελίδα: www.stefanadis.gr

 

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης είναι Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και επίσης διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.

 

Σύντομο Βιογραφικό

 

Στην Ελλάδα
Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (δύο θητείες, 2003-2007)
Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (δύο θητείες – 2007-2009 και 2009-2011)
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (1995 – 1997)
Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (1997 – 1999)
Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (2007 – 2009)
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (1995-σήμερα)
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (2010-σήμερα)
Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας – ΕΣΕΤ (2005-2009)

Στο Διεθνή χώρο

Visiting Professor, Hahnemann University, Philadelphia, U.S.A. (1993)
Visiting Professor, Ohio State University, U.S.A. (1997)
Clinical Professor of Medicine, Emory University, Atlanta U.S.A (2005-σήμερα)
«Distinguished Visiting Professor» of the School of Medicine, University of Belgrade, Yugoslavia (1997)
Professor of Medicine, Department of Medicine, Division of Cardiology, Emory University , Atlanta, USA, (Ιούνιος 2014- )
Professor of Internal Medicine, Cardiology, Yale University, New Haven, Connecticut, USA (Ιούλιος 2014-)
Member of the Board of the European Society of Cardiology (1998 – 2000)
Chairman of the Research Fellowship and Training Fellowship Committee της European Society of Cardiology (2000 – 2002)
Member of the committee: ‘Detection of Vulnerable Plaques’ of ‘Vulnerable Plaque Org’. (2001)
Member of the International Andreas Gruentzig Society (2001)
Είναι επίσης μέλος (fellow) των διεθνών επιστημονικών εταιρειών SCAI (Society of Cardiac Angiography and Interventions), ACC (American College of Cardiology) και ESC (European Society of Cardiology).

Έχει επινοήσει δέκα νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές(stent, καθετήρες κλπ.), οι οποίες έχουν δημοσιευθεί και αναγνωρισθεί διεθνώς.

Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 1500 πλήρεις δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά με συνολικό συντελεστή απήχησης (impact factor) πάνω από 5.000. Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 31.000 αναφορές (citations)στη διεθνή βιβλιογραφία.

Το σύνολο σχεδόν του ανωτέρω δημοσιευμένου ερευνητικού έργου έχει παραχθεί στην Ελλάδα και αναφέρεται σε πρωτότυπη έρευνα.

Σύμφωνα με την πλέον αναγνωρισμένη διαδικτυακή βάση δεδομένων BiomedExperts, κατατάσσεται στηνπρώτη 10άδα των πλέον διακεκριμένων ερευνητών παγκοσμίως σε 8 από τα 19 επιστημονικά πεδία τηςκαρδιαγγειακής ιατρικής. Ενδεικτικά στο ευρύτατο και πολύ ανταγωνιστικό πεδίο έρευνας της Στεφανιαίας Νόσου κατατάσσεται στην τέταρτη θέση ,ενω στο ερευνητικό πεδίο της έλλαστικοτητας των αρτηριώνκατατάσσεται στην πρώτη θέση.

Σύμφωνα με μελέτη δημοσιευμένη στο Journal of Clinical and Diagnostic Research είναι ο ερευνητής με το μεγαλύτερο αριθμό εργασιών παγκοσμίως για το έτος 2013 στο πεδίο της στεφανιαίας νόσου και της επεμβατικής καρδιολογίας

Έχει περισσότερες από 3.500 ανακοινώσεις σε Διεθνή επιστημονικά Συνέδρια που οι περιληψεις τους εχουν δημοσιευθεί σε διεθνη ιατρικα περιοδικά με υψηλο impact factor. Έχει δώσει πάνω από 260 διαλέξεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής.

Τα αντικειμενικά αυτά δεδομένα (ποσότητα, ποιότητα και αναγνωρισιμότητα ερευνητικού έργου) τον τοποθετούν σε κορυφαία θέση στο χώρο της Έρευνας του Καρδιαγγειακού Συστήματος διεθνώς.

Έχει εκδώσει 6 βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και έχει συγγράψει κεφάλαια σε 13 διεθνή συγγράμματα
Στην Ελλάδα έχει εκδώσει ή έχει συγγράψει κεφάλαια σε πάνω από 50 συγγράμματα Καρδιολογίας, έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών, και έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες σε Ελληνικά συνέδρια.
Διοργανώνει, ετησίως, Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια και ημερίδες στον τομέα της Καρδιαγγειακής Ιατρικής.

 

Συντακτικό Έργο

 

Διετέλεσε Εκδότης (Editor) του Διεθνούς ιατρικού περιοδικού Hellenic Journal of Cardiology
Ειναι Section Editor (Clinical Cardiology) του JACC
Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Περιοδικών.

Κλινικό έργο. Έχει εργαστεί σε όλους τους τομείς της καρδιαγγειακής ιατρικής. Έχει οργανώσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής, που θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο προβεβλημένα Αιμοδυναμικά Εργαστήρια στην Ευρώπη. Έχει διενεργήσει, μέχρι σήμερα, δεκάδες χιλιάδες διαγνωστικές και θεραπευτικές (μη-χειρουργικές, διαδερμικές) επεμβάσεις.

Κοινωνικό Έργο. Επί σειρά ετών δημοσιεύει άρθρα στον ημερήσιο τύπο για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα καρδιαγγειακής υγείας. Διατηρoύσε μόνιμη εβδομαδιαία στήλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Καρδίαν Καθαρά». Αρθρογραφεί σε μόνιμη εβδομαδιαία βάση στήν εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα». Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα ίδια θέματα.

 

Τιμητικές Διακρίσεις

 

Στην Ελλάδα

Έχει βραβευθεί για το ερευνητικό του έργο στην Καρδιολογία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, από τοΠανεπιστήμιο της Κρήτης και από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας. Επίσης έχει βραβευθεί για το ιατροκοινωνικό του έργο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου και στα πλαίσια της εκδήλωσης»ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ 2011″ (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ., Π.Ε.Π.Φ.Α., Σ.Ι.Γ.Α.). Επίσης έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Δήμου Παπάγου.

Στο Διεθνή χώρο

Έχει τιμηθεί με 2 βραβεία για την έρευνά του στην Επεμβατική Καρδιολογία από το Thoraxcenter, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands.

Το 2007, το έγκυρο διεθνές περιοδικό «Clinical Cardiology» του αφιέρωσε ειδικό τιμητικό δισέλιδο άρθρο «Profiles in Cardiology» αναλύοντας το μέχρι τότε έργο του.

Το 2008 του απενεμήθη ο τίτλος του «Άρχοντος» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Το 2005 του απενεμήθη ο τίτλος του «Elite Reviewer» από το επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology (JACC) σε αναγνώριση της συμβολής του στην έκδοση του περιοδικού.

Το 2011, το American College of Cardiology του απένειμε το Βραβείο Simon Dack, το οποίο δίδεται στον επιστήμονα με τη σημαντικότερη προσφορά στα επιστημονικά περιοδικά του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of the American College of Cardiology, JACC-Cardiovascular Interventions and JACC-Cardiovascular Imaging).

Το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος της «Αδελφότητος των Αρχόντων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Ετικέτες:

Αναζήτηση

Τελευταίες Καταχωρήσεις