Δρ. Κομνηνός Α. Χρήστος

Τοποθεσία Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι
Αξιολόγηση
1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια
Loading...

 

dr-komninos-iatrio

 

 

Ειδικότητα : Χειρούργος Οουρολόγος – Ανδολόγος

Doctor specialty : Surgeon Urologist – Andrologist

Διεύθυνση ιατρείου 1 :Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι

Address surgery 1 : Kifissias Avenue 56 & Delphi, Maroussi

Τηλέφωνο-κινητό : (+30) 2112165154, 6936809393

Phone-mob : (+30) 2112165154, 6936809393

Διεύθυνση ιατρείου 2 : Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου 34, Αγ.Δημήτριος

Address surgery 2 : Avenue Ag. Dimitriou 34 Agios Dimitrios

email : info@komninos-urology.com

website : www.komninos-urology.com

 

 

O Dr. Χρήστος Κομνηνός είναι Χειρουργός Ουρολόγος και Διδάκτωρ (PhD) Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) και  διπλώματος ειδίκευσης στο αντικείμενο της  Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, Ενδοουρολογίας και Ουροογκολογίας. Επιπλέον, είναι διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ουρολογίας (FEBU).

Έχει εξειδικευτεί στη Ρομποτική Χειρουργική Ουρολογία, τη Λαπαροσκοπία, την Ενδοουρολογία και την αντιμετώπιση των ουρολογικών ογκολογικών παθήσεων στα νοσοκομεία Severance, Σεούλ και Cleveland Clinic, Αμερική, με υποτροφία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας. Το Severance hospital, αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο παγκοσμίως στην εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής στην ουρολογία και το Νοέμβριο του 2013 τιμήθηκε από την Intuitive Surgical Company ως το πρώτο κέντρο στον κόσμο που συμπλήρωσε τον αριθμό των 10.000 ρομποτικών επεμβάσεων. Το Cleveland Clinic, αποτελεί το 2ο καλύτερο νοσοκομείο στην Αμερική, με τη μεγαλύτερη εμπειρία ίσως στον κόσμο στη ρομποτική χειρουργική του νεφρού. Και τα δυο κέντρα είναι πιστοποιημένα από την Παγκόσμια Ενδοουρολογική Εταιρία για την μετεκπαίδευση Ουρολόγων στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική.

Κατά την εκεί παραμονή του, απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, καθώς πραγματοποίησε και συμμετείχε σε περισσότερες από 1000 ρομποτικές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της ουρολογίας και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Εισηγητή (Instructor) στη Ρομποτική Χειρουργική, Λαπαροσκοπία, Ενδοουρολογία και Ουροογκολογία.  Επιπλέον, συμμετείχε στην πραγματοποίηση της πρώτης παγκοσμίως ρομποτικής μερικής νεφρεκτομής με τη χρήση της καινούριας μονής οπής πλατφόρμας του ρομπότ Da Vinci, δημοσιεύοντας πρώτος παγκοσμίως τα αποτελέσματα του και προσφέροντας σημαντικά στην επιστημονική εξέλιξη της τεχνικής. Παράλληλα, αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ουρολόγους παγκοσμίως, που έχουν εκπαιδευθεί στην πραγματοποίηση της ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής με ολοκληρωτικά οπίσθια προσπέλαση, τεχνική η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο ρομποτικά και που θωρείται από τους experts, ως η τεχνική που προσφέρει τα ταχύτερα αποτελέσματα στη διατήρηση της εγκράτειας μετά από ρομποτική προστατεκτομή. 

Είναι κριτής και μέλος συντακτικής επιτροπής διεθνών ιατρικών περιοδικών και συγγραφέας  ιατρικών άρθρων στο αντικείμενο της ουρολογίας σε μεγάλης απήχησης διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το European Journal Of Urology, Journal of Urology, World Journal of Urology, British Journal of Urology, International Journal of Urology και Journal of Sexual Medicine. Παρουσιάζει μεγάλο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, τόσο στην Ελληνική όσο και στη διεθνή βιβλιογραφία, με περισσότερες από 100 συνολικά εργασίες του να έχουν δημοσιευθεί στα καλύτερα ουρολογικά περιοδικά παγκοσμίως και ανακοινωθεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, μεταξύ αυτών και του Αμερικάνικου Συνέδριου Ουρολογίας.

Επιπλέον αποτελεί τον κύριο συγγραφέα του ελληνικού βιβλίου ‘3000 Ερωτήσεις αξιολόγησης στη σύγχρονη Ουρολογία με απαντήσεις’ (Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις, 2014).

Το 2016, το Πανεπιστήμιο και η κλινική του Cleveland στην Αμερική, εξέδωσε τον Άτλαντα Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Μονής οπής  και ο Δρ. Κομνηνός αποτελεί τον κύριο συγγραφέα του κεφαλαίου της Ρομποτικής μερικής νεφρεκτομής μονής οπής, (εκδοτικός οίκος Springer) (Robotic Laparoendoscopic Single-Site Partial Nephrectomy. In: Kaouk J, Stein R, Haber GP. Atlas of Laparoscopic and Robotic Single Site Surgery. Springer science publisher, 2016).

Τέλος, είναι ο κύριος συγγραφέας του κεφαλαίου της ελάχιστα επεμβατικής αντιμετώπισης των στενωμάτων του ουρητήρα στο βιβλίο που εκδίδεται  από το διεθνή οργανισμό αντιμετώπισης ουρολογικών παθήσεων (ICUD) (Minimally invasive management of mid ureteral strictures. In: International Consultation of Urological Diseases, 2015). Το βιβλίο αυτό, αποτελεί διεθνές σύγγραμμα αναφοράς, το οποίο δίνει κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση των διαφόρων ουρολογικών παθήσεων στους ουρολόγους όλου του κόσμου.

Αποτελεί ενεργό μέλος των εταιρειών: European Association of Urology, American Urological Association, International Continence Society, Hellenic Urologic Association, Endourological Society.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Ρομποτική και Λαπαροσκοπική ουρολογία, καθώς και στην Ενδοσκοπική αντιμετώπιση των ουρολογικών παθήσεων με τη χρήση Laser, εφαρμόζοντας τις παραπάνω καινοτόμες τεχνικές σε μεγάλο αριθμό ασθενών τόσο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όσο και ως προσκεκλημένος χειρουργός στην Κύπρο.

 

Κλινικό & Ερευνητικό Ενδιαφέρον

  • Ρομποτική και λαπαροσκοπική αντιμετώπιση όγκων του ουροποιητικού συστήματος (προστάτης, νεφρός, ουροδόχος κύστη)
  • Ρομποτική μερική νεφρεκτομή μονής οπής (δημοσίευση της 1ης παγκοσμίως επέμβασης)
  • Ρομποτική προστατεκτομή Retzius-sparing
  • Γυναικολογική Ουρολογία-Ακράτεια
  • Ρομποτική και λαπαροσκοπική επανορθωτική ουρολογία
  • Ενδοσκοπική αντιμετώπιση λιθίασης ουροποιητικού και παθήσεων προστάτη
  • Laser χειρουργική
  • Αντιμετώπιση παθήσεων ανδρικού γεννητικού συστήματος με σύγχρονες τεχνικές
Ετικέτες:

Αναζήτηση

Τελευταίες Καταχωρήσεις